Energetische therapie

Wat is energetische therapie?
Ieder mens wordt wel eens ziek. Ziek zijn geeft aan dat je niet in evenwicht bent. Dit kan zijn door een te kort aan energie of een teveel aan energie. Alles wat leeft bestaat namelijk uit energie, dus ook ons lichaam. In ons lichaam loopt energie door banen (meridianen) naar bepaalde energiecentra (chakra’s). Als energie niet kan stromen, ontstaat er een blokkade. Een blokkade kan voor klachten zorgen. Dit kunnen fysieke klachten zijn (lichamelijke pijnen) of mentale klachten (stress, burn-out, overspannen, ect). Doormiddel van energetische therapie breng ik deze energie weer in balans. Het mooie van energetische therapie is dat het zich richt op het natuurlijk vermogen van het lichaam, wat zorgt voor zelfgenezing.

Voor wie?
Energetische therapie is geschikt voor alle leeftijden. Energetische therapie kan helpen bij lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld; buik, maag, rug, nek en- schouderklachten, hoofdpijn (migraine), eczeem, ect. Daarnaast werkt energetische therapie goed bij angsten, stress – en spanningsgerelateerde klachten (burn-out, overspannenheid) en is het ook een goede behandelmethode voor mensen die even niet lekker in hun vel zit.

Ook voor kinderen (volwassenen) met een stoornis uit het autistisch spectrum is energetische therapie een goede behandelmethode. Autisme ontstaat namelijk voor een gedeelte uit een ernstige blokkade in het miltchakra.

Bij mensen met kwaadaardige kankercellen mag er geen energetische therapie worden toegepast. Als mensen na drie maanden ‘schoon’ zijn verklaard mag dit wel.

Raadpleeg bij heftige of acute klachten altijd eerst de huisarts.

Werkwijze:
Allereerst vindt er een intakegesprek plaats om de klachten en de hulpvraag goed in kaart te brengen.

Ik breng energie over doormiddel van handoplegging en masserende bewegingen op het lichaam. Dit wordt ook wel magnetiseren genoemd. Als je ziek bent of ergens pijn hebt, leg je al snel zelf daar ook je handen op. Je bent dan geneigd je handen daar neer te leggen, waar de meeste energie nodig is. De energie die ik overbreng helpt bij het opruimen van blokkades en het activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, waardoor de klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

Energetische therapie is een veilige en natuurlijke behandelwijze.

Twijfel je of energetische therapie iets voor jou is? Neem dan contact op.