Jongeren

De puberteit, een lastige fase voor jongeren én voor hun ouders/verzorgers.
In deze fase creëren jongeren een eigen identiteit en dat gaat vaak niet zonder slag of stoot. Ontdekken wie je bent, werken aan je zelfvertrouwen, een goede zoon of dochter zijn, maar ook een goede vriend of vriendin en dan nog eens je lichaam dat verandert. Hoe ga je om met al die ‘rondvliegende’ hormonen? Graag help ik jongeren en hun ouders/verzorgers bij deze moeilijke fase.

Ook kan er EMDR worden ingezet voor de behandeling van de hulpvraag (een methodiek voor traumaverwerking). Voor meer informatie over EMDR klik HIER.

Mijn werkwijze:
Eerst vindt er een intake met ouders/verzorgers plaats waarbij er een hulpvraag wordt vastgesteld. Eventueel is de jongere hierbij aanwezig.  Vervolgens is er een sessie met de jongere waarin de kennismaking centraal staat. In deze kennismaking wordt samen met de jongere ook een hulpvraag vastgesteld, deze hulpvraag is een wens vanuit de jongere. Tussentijds zal ik dit plan van aanpak evalueren met ouders/verzorgers en eventueel met de jongere. Aan het einde van het traject volgt er nog een eindevaluatie met ouders/verzorgers en eventueel met de jongere. Gemiddeld volgen jongeren tussen de vijf en acht sessies.