Kinderwens

Geen wens is zo sterk, als het hebben van een kinderwens

Je besluit samen dat je graag een kindje wil. Je stopt met het gebruiken van een anticonceptiemiddel en wacht af. De eerste maanden denk je nog dat het ieder moment kan gebeuren, maar dan ben je ineens een jaar verder en ben je nog steeds niet zwanger. Je gaat misschien naar de dokter en wacht weer af. In je omgeving lijkt iedereen misschien zwanger te worden. Je hebt misschien wel gedachten als; ‘’waarom lukt het bij ons niet, wat is er mis met mij/ons, is alles wel goed, gaat het wel lukken?’’ Angst neemt toe, verdriet, onzekerheid en het gevoel van falen. Je krijgt steeds minder vertrouwen in je lichaam. Je wordt in je vrouw of man zijn geraakt. Misschien ontstaan er wel spanningen of legt de kinderwens een druk op je relatie.

Een onvervulde kinderwens doet heel veel met een mens. Iets wat anderen niet altijd snappen. Je krijgt wellicht ook het advies om het los te laten. Maar hoe moet je dit doen? Je ongesteldheid of een negatieve zwangerschapstest herinnert je iedere maand weer aan het feit dat het weer niet gelukt is. Zeker als je ook in een fertiliteitstraject stapt is loslaten haast onmogelijk, omdat je door het spuiten van hormonen en de ziekenhuisbezoeken er wel mee bezig moet zijn.

Gelukkig bieden ze in het ziekenhuis hier ook ondersteuning bij. Het ingaan van een fertiliteitstraject is niet niks. Praten met lotgenoten kan helpen. Mocht dit niet goed voor je voelen of voldoende zijn en/of wil je kijken of er ‘’mentale’’ redenen zijn die ervoor zorgen dat een zwangerschap uitblijft? Dan kan ik je hierbij helpen. Niet alleen voor mensen in een fertiliteitstraject, maar voor iedereen die een onvervulde kinderwens heeft. In mijn praktijk help ik je bij het leren omgaan met alle emoties/gevoelens die getriggerd worden door het uitblijven van een zwangerschap en kijken wij naar eventuele  ‘’mentale’’ redenen hier achter.

Wil je meer weten? Kijken wat ik voor jou en/of je partner kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.