Zwanger

Gefeliciteerd je bent zwanger! Er groeit een wonder in je. Een bijzondere tijd, die door iedere zwangere vrouw anders wordt ervaren. Waar de een op een grote roze wolk zit, ervaart een ander de zwangerschap helaas als niet zo prettig. Hormonen, angsten, lichamelijke klachten, controle verlies over het lijf en onzekerheden kunnen een zwangerschap behoorlijk lastig maken. In mijn praktijk begeleid ik zwangere en hun geboortepartners hierbij. Dit kan doormiddel van coachsessie(s) of een zwangerschapscursus geïnspireerd door de HypnoBirthing® filosofie.

De zwangerschapscursus bevat 3 lessen van +/- 1,5 uur per keer. Deze cursus geef ik bij jou/jullie thuis. Tijdens deze cursus, behandelen wij onder andere het volgende:

  • Jij en je geboortepartner worden voorbereid op de bevalling en leren verschillende technieken die je tijdens de bevalling in kunt zetten. Je leert alle ins en outs over het geboorteproces.
  • Je leert je meer te verbinden met je lichaam, te vertrouwen op je lichaam en ook hoe je kan ontspannen. HypnoBirthing® is niet alleen een methode, maar ook een filosofie. HypnoBirthing® gaat er vanuit dat je niet hoeft te leren hoe je moet bevallen. Jouw lichaam weet al hoe het dit moet doen. Met deze cursus krijg je dat vertrouwen weer in jezelf en in je lichaam, dit door een doordacht programma met verschillende oefeningen, waaronder ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken.
  • Tijdens deze cursus leer je prenatale binding maken met je kindje en start het ouderschap al voor de geboorte. Wist je dat je tijdens de zwangerschap al kunt werken aan de hechtingsband met je ongeboren kindje? Niet alleen moeder, maar ook de geboortepartner wordt nauw betrokken bij de zwangerschap en bevalling. Heb je meerdere kindjes, ook die leer je te betrekken bij de zwangerschap, zodat ook zij zich al kunnen binden aan jullie ongeboren kindje. Op het vlak van pre- en perinatale psychologie is ontdekt dat interactie tussen ouders en de baby invloed kan hebben op: gezondheid, emoties, persoonlijkheid, taalontwikkeling en neurologisch/breinontwikkeling.
  • Je leert belemmerende gedachten over de bevalling en het ouderschap los te laten.
  • Je leert hoe jij je hormonen meer in balans krijgt, hulp bij het opstellen van een geboorteplan, een uitzetlijst en nog vele extra’s.

De kosten van de cursus bedragen €210 dit is inclusief audiofragment en thuiswerkmap.

Ervaar jij jouw zwangerschap als lastig of ben je angstig voor de bevalling of je nieuwe rol als ouder? Wil je graag weten hoe jij en andere gezinsleden zich kunnen (ver)binden met jouw ongeboren kindje? Voorbereiden op de bevalling doormiddel van HypnoBirthing®technieken? Neem dan contact op.