Kinderen

Wanneer een kindercoach?

Zit je kind niet lekker in zijn of haar vel? Vertoont hij/zij ander gedrag? Dan ben je bij Praktijk Groei tot Bloei aan het goede adres. Als kindercoach werk ik spelenderwijs, maar op een professionele manier met het kind. Een verschil met een kindertherapeut is dat een kindercoach niet zozeer kijkt naar de oorzaak van het probleem, maar naar hoe het kind het probleem zelf kan aanpakken. Het mooie Chinese spreekwoord luidt; ‘geef een man een vis en hij heeft eten voor een dag. Leer een man vissen en hij heeft eten voor zijn hele leven’. Ik leer een kind vaardigheden aan die hij/zij de rest van zijn of haar leven kan gebruiken en creëer daarbij een positief zelfbeeld.

Thema’s waar een kindercoach aan kan werken zijn:
– negatief zelfbeeld
– faalangst
– pesten
– hooggevoeligheid
– slaapproblemen
– verstandelijke/lichamelijke beperking en hoe daar mee om te gaan
– rouwverwerking
– scheiding

Ook kan er EMDR worden ingezet voor de behandeling van de hulpvraag (een methodiek voor traumaverwerking). Voor meer informatie over EMDR klik HIER.

Mijn werkwijze:
Als eerste vindt er een intake met ouders/verzorgers plaats waarbij de hulpvraag wordt vastgesteld.
Vervolgens is er een sessie met het kind waarin de kennismaking centraal staat. In deze kennismaking wordt samen met het kind ook een hulpvraag vastgesteld, deze hulpvraag is een wens vanuit het kind.
Na de kennismaking maak ik een plan van aanpak, welke samen met het kind gebruikt gaat worden in de daaropvolgende sessies. Hierin wordt uiteraard ook de hulpvraag van de ouders/verzorgers meegenomen.
Tussentijds zal ik dit plan van aanpak evalueren met ouders/verzorgers.
Aan het einde van het traject volgt er nog een eindevaluatie met ouders/verzorgers.
Gemiddeld volgen kinderen tussen de vijf en acht sessies.