Over mij

Graag stel ik mij even aan je voor:) Ik ben Melanie Koenders en geboren op 10-08-1989. Samen met mijn vriend en onze twee kinderen, woon ik in Kerkdriel. Op 05-12-2017 besloot ik een droom waar te maken en richtte ik mijn eigen praktijk op.

Voor het openen van mijn eigen praktijk, ben ik negen jaar lang werkzaam geweest in het speciaal onderwijs. Een prachtige doelgroep om mee te werken ,waarvan ik veel heb mogen leren. Met heel veel liefde en plezier stond ik voor de klas. Door alle ontwikkelingen in het onderwijs werd dit helaas minder. Ik kon er voor mijn gevoel niet meer echt voor het kind zijn. Ik wilde graag weer de tijd hebben om echt naar het kind te luisteren en ben daarom de opleiding Kindercoach gaan volgen. Werken met kinderen vind ik geweldig. Hun onbevangenheid, speelsheid en open blik naar de wereld maakt ze zo mooi, maar tevens ook zo kwetsbaar. Juist bij die kwetsbaarheid wil ik kinderen graag helpen.

Al snel kwam ik erachter dat kinderen, hun ouders/verzorgers vaak spiegelen. Dit doen mijn kinderen ook bij mij. Ik besloot daarom ook met volwassenen te gaan werken. Wat maakt het dat mensen zich op een bepaalde manier gedragen? Waar komt een negatief zelfbeeld vandaan? Wat maakt het dat de ene persoon wel burn-out raakt en de andere niet? Welke gedachten en overtuigingen veroorzaken bepaald gedrag? Allemaal vragen die mij zo ontzettend boeiden, dat ik verder ben gaan studeren. Het werd mij duidelijk dat veel uit de geboortepatronen te halen viel. Gedrag was er niet zomaar. Het was gecreëerd in de belangrijkste periode van het ontstaan van de mens. Onze blauwdruk wordt namelijk gecreëerd tijdens de conceptie, zwangerschap en geboorte. Ik durf te stellen dat huilbaby’s niet zomaar huilbaby’s zijn. Zo hebben deze baby’s altijd iets in de conceptie, zwangerschap en/of tijdens de bevalling meegemaakt. Vandaar dat ik altijd vraag naar deze belangrijke periode.

Ons tweede kindje heeft even op zich laten wachten. Er zit helaas niet voor niks 7,5 jaar leeftijd verschil tussen mijn dochter en mijn zoon. Het hebben van een kinderwens en deze steeds niet zien uitkomen, doet iets met een mens. Nu is mijn wens uitgekomen, maar het is een flink proces geweest. Door mijn eigen ervaringen heb ik besloten dat ik andere stellen hier ook graag bij wil begeleiden.

Ik hoop dat ik je mag helpen om weer tot ‘bloei’ te komen!