Wie ben ik?

Hallo, ik ben Melanie Koenders. Geboren in 1989, moeder van een dochter en samen met mijn partner woonachtig in Kerkdriel. Negen jaar heb ik met heel veel liefde en plezier in het speciaal onderwijs gewerkt. Door de ontwikkelingen in het onderwijs en de reductie in tijd die daarmee gepaard gaat om er echt voor het kind te zijn, verloor ik de passie voor mijn werk. Ik wilde graag weer de tijd hebben om echt naar het kind te luisteren en ben daarom de opleiding  Kindercoach gaan volgen. Werken met kinderen vind ik geweldig. Hun onbevangenheid, speelsheid en open blik naar de wereld maakt ze zo mooi, maar tevens ook zo kwetsbaar. Juist bij die kwetsbaarheid wil ik kinderen graag helpen.

Ook jongeren begeleid ik in mijn praktijk. De puberteit is een fase die net als alle andere fases door iedereen anders wordt ervaren. Maar dat er op sociaal-emotioneel en lichamelijk gebied veel verandert is niet te ontkennen. Graag help ik jongeren en hun ouders/verzorgers bij deze moeilijke fase.

Maar niet alleen kinderen en jongeren, ook volwassen die even niet meer tot ‘bloei’ komen, wil ik graag begeleiden.  Ik behandel trauma’s volgens de EMDR-methode en hoop daarmee ook volwassenen weer tot ‘bloei’ te kunnen brengen.

Mijn manier van werken kan ik het beste omschrijven als liefdevol, respectvol, creatief en enthousiast.
Ik hoop dat ik je mag helpen om weer tot ‘bloei’ te komen!